Kraj Sezone za Seniore Đerdap-a

Seniori KK Đerdap-a završili su jos jednu sezonu u DRML-u, ove godine na 7. poziciji posle KK “Zicer-a” iz Bora. U završnoj utakmici igrali su protiv raspoložene ekipe KK “Zicer-a” koja je posle prve četvrtine dominirala ostvarivši rezultat 29:13. Posle prve četvrtine igrači Đerdapa su se razbudili i jakom odbranom smanjili razliku. Predvođeni odličnom igrom Dejana Nešića koji je utakmicu završio sa 21 poena, 15 skokova, 4 asistencije i dve ukradene lopte. Risovi su uspeli da se približe na 6 poena ali nisu uspeli da preokrenu rezultat. Uz Nešića, Srđan Šolkotović je završio sa 16 Poena, 12 Skokova, 10 Asistencija i 6 ukradenih lopti igrajući na poziciji plejmejkera. Pored njih isticali su se Miloš Dumeljić sa 10 Poena i 8 Skokova, Nikola Popović sa 8 Poena,10 Skokova, 3 Asistencije i 2 ukradene lopte, Ivan Savić sa 3 Poena i 2 Asistencije i Miloš Bukatarević sa 2 Poena i 3 Skoka.

Cestitamo ekipama  KK “Mladost Vesna” Bela Palanka i KK “RTB” Bor na ulasku u viši rang.

U subotu se očekuje utakmica RTB-a protiv Reprezentacije Regiona. U Reprezentaciji Regiona naš klub će predstavljati Nešić Dejan i Šolkotović Srđan.

Pobeda Seniora u Leskovcu, Pioniri izgubili u Zaječaru

U Nedelji su se naši mlađi pioniri našli u školskoj sali u Zaječaru, na terenu koji je bio u najboljem slučaju, u užasnom stanju. Iako nije bilo mesta za igrače u sali, do zida su bili verni navijaci KK Bin-a i još smanjili teren, koji je i pre toga bio uzak. Naši mladi Risovi su se borili, ali je njih ekipa iz Zaječara uštopovala dobrom odbranom boljem poznavanjem terena. Naši pioniri su se malo teže snašli na uzkom terenu gde su domaćini dominirali. Ovo je peti poraz u višem ranku za mlade Risove, završena rezulatatom od 69 prema 48. Očekujemo bolje rezultate u sledećem kolu.

Sa druge strane, naši seniori su zablistali u Leskovcu protiv Hisara. Iako je početak bio malo sporiji, posle nerešenog poluvremena(33-33), naša ekipa se probudila sa zakucavanjem Šolkotović-a pred kraj druge četvrtine, i dominirala treću i četvrtu četvrtinu. Listu strelaca predvodio je Stevan Ivetić sa 22 poena, 6 asistencije, 8 skokova i Srđan Šolkotović sa 20 poena, 4 asistencije i 15 skokova. Nijih su pratili Goran Petrović sa 16 ubačenih poena i 10 asistencija i Dejan Nešić sa 14 poena i 20 skokova. U listu strelaca upisali su se i Miloš Dumeljić sa 8 poena i Nikola Popović sa 8 poena.

Zaslužena Večera u Svrljigu kod Kamiondžije.

U sledećem kolu Seniori će ugostiti ekipu Hajduk Veljko iz Negotina, u Nedelji 05.03.2017. u Sportskoj Hali Jezero u 18:00h.

Mladost Vesna do lake pobede, Đerdap sa tri povređena igrača

Mladost Vesna je opravdala prvo mesto protiv naših igrača. Prva četvrtina je bila završena sa 5 poena prednosti domaćina koji su igrali veoma agresivnu kosrku pred punom halom i sa uvek prisutnim Usijanim Glavama (Navijačka Grupa iz Bele Palanke). Dok su se naši momci držali u prvoj, druga i treća bile su sasvim druga priča. Povrede Srdjana Šolkotović-a (Koleno Levo) i  Milana Dragović-a (Koleno Desno) su napravile veći minus za našu ekipu, takođe sa klupe je bio povređen i Ivan Savić. Sa manjkom igrača, KK Đerdap je izgubio drugu i trecu četvrtinu, dok je su četvrtu dobili. Mladi igrači KK Đerdapa su dobro odigrali ali nisu mogli da se drže protivh iskusne ekipe iz Bele Palanke. Goran Petrović je odigrao odličnu utakmicu, gde je ubacio čak 29 poena. Ostali koji su se upisali u listu strelaca bili su Stevan Ivetić(14), Srdjan Šolkotović(7), Miloš Dumeljić(4), Dejan Nešić(3), Ivan Savić(2). Detaljnija statistika biće obavljnena uskoro.

Povrede su dosta mučile ekipu Đerdapa i u ovom kolu, pogotovo protiv jakog protivnika kao Mladost Vesna video se nedostatak Nikole Popović-a i Miloša Šejnjanović-a.

Sledeće nedelje KK Đerdap očekuje ekipu RTB iz Bora.

Najava Utakmica Za Vikend [11.02.2017-12.02.2017]

U nedelju ujutru, ekipa KK Đerdap-a ugostiće ekipu iz Rumunije, C.S. Heart. Naši Mlađi Pioniri će odigrati utakmicu u 9:30 u Sportskoj Hali Jezero. Ekipa Mlađih Pionira Đerdapa ima talentovanu generaciju koja ce pokazati po prvi put svoje znanje protiv ekipe van države, naša ekipa je predvođena Filipom Stanojevićem i Nemanja Kozicićem.

Utakmica Pionira sa RTB-om iz bora je odlozena. Pratite nasu stranicu na fejsbuku www.facebook com/kkdjerdap/ za vise informacija.

Naša seniorska ekipa ce gostovati trenutnom vođi tabele DMRL – Istok,  Mladost Vesna iz Bele Palanke. Dug i naporan put biće samo jedna od prepreka koje su spremne za seniorsku ekipu Đerdapa. Očekuje se dobra igra novog centra Dejan Nesića i kao i uvek odlicna odbrana Stevana Ivetića, kao i dobro šutersko veče Goran Petrovića i dominacija u skoku Srdjan Šolkotović. Ekipa Bukatarevića je u poslednje vreme imala dosta problema sa nedostatkom igrača zbog povreda i nepredviđenih događaja. Ohrabrujuce je da je utakmica sa Pustom Rekom bila odigrana sa punim sastavom u gostima, ukljucujuci i talentovanog beka Milana Dragovića. Teška utakmica čeka naše momke, ali smo sigurni u njihovim sposobnostima i očekujemo da se vrate kao pobednici.

Utakmica je zakazana za Petak u 17:00 h .

Trening-Utakmica KK Đerdapa i C.S. Heart (Ruminija)

Održana je trening utakmica KK Đerdapa i ekipe C.S. Heart iz Rumunije u cilju poboljsanja relacija između dva kluba. Ekipe su bile izmešane i ravnopravno podeljene, posle čega je započela utakmica najmlađim takmičarima (2003-2000 godište) posle cega su u igri ulazile petorke različitih uzrasta.

Ovo je prvi trening odrađen u ovom stilu, a treneri Rumunske ekipe su naglasili da bi voleli da se ponovi ovakvo desavanje. Očekuju se i u toku ovog meseca dve utakmice između ekipe C.S. Heart Drobeta Turnu-Severin i KK Đerdapa, gde ce kadeti i pioniri Đerdapa pokazati svoje znanje na domacem terenu.